Vinter for hund og eier

Vinteren i Norge byr på frost, kulde, snø, salt, regn og grus. Dette er elementer som gjør at du må ta potepleien for dine firbente på alvor. Potene på hundene er skapt for å tåle noe, men ikke alt. Det er derfor viktig med daglig sjekk av potene som hundeeier i tilfelle de skulle være tørre eller såre. Du som eier har selv på deg gode og varme klær. Hunden kan derfor trenge potesokker til å holde varmen i potene sine, for å unngå frostskader eller lignende.

Sportslig antrekk om vinteren på tur

Du som eier trenger å kle deg godt, da du ikke har pelsen som ganske mange hunder har til å beholde varmen med. Dette kan aim’n treningsklær bistå med ullundertøy eller lignende til å beholde varmen i kroppen din når du skal på tur med hunden. Det er viktig å tenke på å gå for plagg med god bevegelsesfrihet. Det kan derfor lønne seg med materiale som har elastan i seg, som er ganske elastisk i stoffet. Dette er spesielt egnet for hundeeiere som drar ut på en daglig joggetur med sin bestevenn, og trenger den frie bevegeligheten. Tights, sportstopper, jakke og treningsbukse slår fint an på kjølige turer her i landet. Ved å holde deg god og varm i riktig klær så har du mange friske dager å se fram til sammen med hunden din.

Potesokker

Så snart du har ditt eget antrekk for vinteren i boks, så er det på tide å tenke på potesokker for dine firbente. Snø og is mellom tredeputene kan gi en ubehagelig opplevelse for hunden med tørre og skrukkede hud. I sår så samler det raskt smuss og bakterier som kan gi infeksjoner. I tillegg til veisalt som vil svi i poter med sprukket hud. Potesokker blir i dette tilfellet ganske praktisk til beskyttelse av poter. Gode potesokker skal sitte godt på uten å kjennes ubehagelig ut for hunden. Sokken skal ikke slutte rett under eller over ulvekloene da dette kan irritere det. For å ta godt vare på hundens poter, skader det ikke med potesalve. Potesalver holder potene fine og myke. Det er derfor greit å smøre potene til hunden før leggetid eller før dere skal dra på tur igjen. Dersom det er vått ute, anbefales det å smøre et tynt lag med salve på potene igjen. Ta derfor med deg salven i ryggsekken, om dere skal på en langtur i løpet av dagen.