Et ekte arbeidsjern!

Norges populære hunder, altså gjeterhunder spiller en stor rolle for Norge. Unghunden Wilma er en av mange hunder som skal trenes opp, for å ta gjeterprøven på Reinøya i Troms. Hun er en ganske sprek og nokså livlig hund som er klar for trening. Hennes forbilde er en eldre gjeterhund, kalt Tiny. Tiny er åtte år gammel og en ekspert på å samle sau, noe som er Border colliens spesialfelt. Tiny er en veldig dyktig gjeterhund, som har bidratt med mye hjelp for eieren Elisabeth. Denne våren skal Wilma få sjansen til å vise om hun vil bli en like god gjeter som forbildet Tiny. Tiny er nå uvurderlig for sanking av sau oppe på fjellet, i følge Elisabeth. Det er snart på tide med at en ny generasjon tar over den andre hos sauebøndene. Elisabeth og mannen Johnny har både villsau og norske kvit sau oppe på fjellet, med fin utsikt mot Lyngsalpene.

Populær hunderase i Norge

Elisabeth nevner at det ikke hadde vært enkelt som sauebonde uten noe gjeterhund. En gjeterhund har en stor betydning for både gårdsdrift og er noen arbeidskollegaer som virkelig elske sin jobb, sier hun. Den mest populære hunden i Norge er arbeidsjernet Border collie. For tredje gang blir denne hunderasen tronet øverst på statistikken, av hunderaser i Norsk Kennel Klubb. I følge Cathinka Kjelstrup fra Norsk Sau og Geit organisasjonen, mener rasen er en unik hjelper for bøndene. Organisasjonen trener opp gjeterhunder i hele landet. Det er omtrent 850 hunder som tar gjeterhundeprøven hos organisasjonen på et år. Mellom 300-400 er det som går på kurs. Det er slik at man bør ha gjeterhund spesielt om som sauebonde og driver med sauesanking. Hunden er med på å gjøre flere viktige oppgaver som springe- og samlejobber. Noen av de mest populære av hunderaser er aktive hunder og jakthunder som gjenspeiler et sporty utendørsliv her i landet. Spesielt border collie har hatt en økning i populariteten i Norge. Disse hundene krever mye aktivitet og mental stimuli siden de er ganske intelligente.

En aktiv hunderase

Border collier har faktisk sitt eget blikk, hvor de har en egen evne for å kunne fokusere på en sau som er unik. I følge sauebønder tviler de ikke på at Border collier er på toppen over populære hunderaser i landet, for tredje gang. Border collie har sine flere gode egenskaper og en energisk arbeidslyst, som vil passe de aktive. De er ikke noen typiske byhunder, som skal late seg i en storby. Denne hunderasen er en fantastisk hunderase, hvor de er intelligente og har en strålende gemytt. Disse hunder trenger mye aktiviteter og utfordringer for å virkelig trives. Når man har hund i hjemmet så er det viktig å jevnlig ta vare på dine møbler. Hos furniturebox.no finner du alt du trenger for å gi god møbelpleie og kjærlighet for dine møbler, slik at de holder seg lenger. Du finner produkter som beskyttelsesmidler, flekkfjerner, vedlikeholdssett, svamper og mye mer for lave priser.