Verdt å vite om kenneler

Å være borte fra hunden er ikke alltid like enkelt. Likevel er det noen ganger nødvendig, som når du skal reise vekk. Når du ikke har noen i omgangskretsen din som kan ta vare på hunden når du ikke er hjemme, kan det være fint å oppsøke en kennel. Dersom du overveier dette, er det en del ting å huske på. Først og fremst er det viktig å besøke kennelen fysisk sammen med hunden din. Slik finner du ut hvordan kjæledyret ditt umiddelbart reagerer på slike omgivelser.

Forhør deg med de som driver stedet

Vel tilstede på kennelen bør du be om en omvisning. Se om du synes forholdene virker gode. Vær heller ikke sjenert for å spørre kennelens personale spørsmål om hvordan stedet drives. Driver de en seriøs kennel, har de forståelse for hundeeiere som stiller spørsmål. Kanskje forventer de det også. Det er viktig å finne ut hvilke fôringsrutiner stedet har, samt hva en vanlig dag for en hund på stedet består av.

Andre praktiske ting du bør finne ut av, er om kennelen er godkjent av Mattilsynet. En kennel bør også samarbeide med en veterinær der det er behov. Et førstehjelpsskrin er også et must. Finn ut om menneskene som jobber på kennelen er flinke med hunder, har bred kunnskap om dem og ikke minst – er glad i hunder.

Vil hunden din trives?

Som hundeeier kjenner du hunden din best. Du må derfor selv avgjøre om du tror den vil ha det bra på kennel. Har hunden din vanskelig for å slappe av, kan en kennel gjøre det verre. Er hunden derimot glad i nye steder og mennesker, er det kanskje ikke noe problem. En sosial hund på en kennel som følger forskriftene til Mattilsynet og Norsk Kennel Klub, vil nok være i gode hender.