På tur med hunden

Mange er nok skeptiske til å ta med seg hunden på langtur, i hvert fall om det medfører lange bilturer eller reise utenlands. Ønsker man å se en film om en hunds reise, både fysisk og psykisk, kan man se filmen “A Dog`s Journey”. Dette kan få en til å tenke litt mer over hva som er viktig når man skal ta med hunden på tur.

I hagen

Dette er kanskje stedet hunden elsker aller mest. Det er ikke langt, og det er trygt og godt å være her. Kanskje bør man vurdere et hunde-gjerde slik at den ikke hopper over til naboen, og da kan man også slippe den litt mer fritt. Sjekk priser på byggmax for gjerde og alt som trengs for at hunden skal trives.

I skog og mark

Hunder elsker å gå tur, og kommer man seg ut i skog og mark i tillegg, er den ekstra glad. Vel ute i marka vil hunden utfolde seg, kjenne på nye lukter og observere smådyr og kryp mens den går sammen med deg. Den friske lufta og deilige underlaget gjør godt for både deg og hunden.

I byen

Når man bor i by eller tettbygde strøk, vil nok hunden trå varsomt fram. Her er det mange skumle ting, slik som biler, trailere og sykler. Dessuten er det mange folk og andre hunder som går langs veiene. Det kan være lurt å gå forsiktig fram, og lære hunden en rute som den blir kjent med. Det er dessuten båndtvang på hunder her.

På bilferie

Det man skal huske på når man tar med hunden på bilferie, er at den ikke er vant til bevegelsene og de nye omgivelsene. Hundeburet kan virke skremmende og bevegelsene kvalmende. Kanskje den må ha reisesyketablett også. Mest av alt er det viktig å stoppe ofte, gjerne på steder med god plass, lite biler og trygge omgivelser. Her kan hunden løpe litt rundt, gå på do og spise. Dessuten er det smart å ha noen leker med i buret og et godt pledd.

På fly og tog

Er man bestemt på å ta med hunden på skikkelig ferie, må man regne med ta de forbehold som flyselskapet krever. Det kan være å bestille ekstra plass, tidligere nn vanlig, fylle ut egne skjema også videre. Ulike regler kan gjelde for ulike land, og skal man skifte flyselskap på reisen, må man også sjekke deres regler og vilkår.

Det er kanskje bedre å ta med hunden på toget. Da kan den få halv pris av voksen billett så lenge den er under 40 cm. Dessuten kan den se ut av vinduet og gå litt i gangene sammen med deg. Det kan være litt skummel.

Førerhunder reiser alltid gratis med eieren sin.