Halloween-hunden

Litt om vår kjære venn hunden

Som du sikkert vet, så er hunder menneskets beste venn. De redder oss når vi er i nød, og hjelper blinde med å finne veien til destinasjoner. Hunder er det dyret som står mennesket nærmest hjertet. Det er veldig fascinerende og noen ganger hjerteskjærende å vite hva de gjør for oss mennesker, og hva de kan få til bare ved å lytte til kommando-ord. Listen er lang, men kan de brukes til noe fornuftig nå som halloween-aften snart er her?

Hunder og halloween

Nå som det ikke er lenge til halloween kan du nå få ordnet deg

halloween-kostyme til hunden din også! Det finnes haugevis av forskjellige kostymer som tilbys til både store og små hunderaser. Kle hunden din som Scooby Doo eller som en søt hare. På Internett kan du nå i dag lett få anskaffet seg et halloween-kostyme. Da kan du gå med hunden og banke på døra til folk for å spørre om «knask eller knep», eller har du en veldig lat hund kan den ligge ved døra og skremme ungene som eventuelt ringer på for å få godterier.

Om du går ut med hunden din på «knask eller knep» må du for Guds skyld ikke gi hunden din godterier, og spesielt ikke sjokolade da det kan være dødelig for hunder. Men du kan jo alltids gi hunden din godterier som er laget for hunder, så ikke hunden blir helt umulig under turen. Godterier for hunder finner du i de fleste matbutikker og dyrebutikker. Det har begynt å dukke opp hundekostymer i dagligvarebutikker også, spesielt når halloween nærmer seg. Halloween har blitt big business de siste 200 åra, og helt tilbake på 1800-tallet brukte folk masse penger på det. I dag brukes det over 3 milliarder kroner på kostymer, og salget av halloween-kostymer forsetter å øke. Også salget av halloween kostyme for hunder øker med tiden. I fjor ble det brukt om lag en halv milliard kroner på kostymer til hunder. Det har blitt en trend som ikke ser ut til å dabbe av med det første.

Vi må også huske på at vi gjør dette her for at vi syntes det er moro, men det betyr ikke nødvendigvis at hunden har det moro. Det er veldig greit å se hvordan hunden har det, og at hunden føler seg tilfreds etter du har tatt på kostymet, så ikke hunden går med halen mellom bena, blir stressa eller føler seg nedverdiget. Det er ikke alle hunder som liker å bli påkledd. Siden hunden er menneskets beste venn, la oss lage et bra halloween for hundene også. Gi hunden din masse oppmerksomhet og kjærlighet, så får alle sammen en fin halloween sammen.