Hvordan ta vare på hunden i sommervarmen

Sommeren står for tur, og selv om vi ikke har hatt de ekstreme temperaturene vi opplevde i fjor ennå, så er det likevel greit å stille forberedt.

Hunder vil endre kostholdet om sommeren. De vil da foretrekke lettfordøyelig mat som også gir dem væske. Det er viktig at de alltid har tilgang på friskt vann og at du supplerer med våtfôr. På den måten kan du unngå at din gode venn får heteslag og eventuelle komplikasjoner forbundet med det.

Det er også veldig viktig at hunden alltid har tilgang på skygge. Du må aldri binde den fast et sted der den står i direkte sollys. Vi har også hørt utallige historier om folk som lar hundene bli igjen i bilen, med lukkede vinduer. En bil som står i solsteken blir glovarm på bare få minutter, og det medfører at hunden din kan dø av heteslag. Det kan derfor ikke sies nok ganger at du for alt i verden må unngå å forlate hunden alene i bilen. Selv med åpne vinduer vil det bli for varmt.

Dersom hunden din er alene hjemme over tid er det viktig at den får være i et godt ventilert rom. Ikke sperr den inne i et lite bur. Elektrobutikkene selger aircondition som du kan sette inn i rommet der hunden skal være. Disse koster litt, men på centum.no kan du søke om å få et lite lån til nettopp dette.

Har hunden din mye pels er det viktig at du trimmer pelsen når varmen setter inn. Da vil den klare å regulere temperaturen på en bedre måte. Pelsstell er viktig året rundt, men på vårparten, når den begynner å røyte, er det ekstremt viktig at du børster pelsen grundig, slik at hunden lettere kvitter seg med overflødig og løs underpels.

Som nevnt tidligere er det helt essensielt at hunden din får i seg nok væske i sommervarmen. I tillegg til våtfôr og friskt vann kan du også supplere med andre ting, som for eksempel:

  • Kokosmelk er en favoritt hos mange hunder, og er en perfekt drikk på varme dager. Vær oppmerksom på at valper kan være intolerante mot kokosmelk, så det kan være lurt å vente til hunden har passert valpestadiet.
  • Friske gulrøtter er en god erstatter for tyggebein og tyggeleker. I tillegg til å inneholde væske er de en god kilde til viktige vitaminer og mineraler, som E-vitamin, betakaroten og B-vitaminer.
  • Melon er ikke bare forfriskende for oss mennesker. Også hunder kan nyte denne deilige frukten. Bare pass på at hunden ikke får i seg steiner, da det kan være risiko for kvelning.

I tillegg til tipsene over er det viktig å begrense aktivitetene når det er som varmest. Unngå lange turer når solen steker som verst. I tillegg elsker mange hunder å bade, så en tur til stranden kan være en kjærkommen aktivitet. Igjen er det viktig å passe på at hunden får nok skygge om dere skal være der en stund.

Vi nordmenn elsker sommeren. Og det ønsker vi at også hunden skal gjøre.

God sommer!