Husk potepleie i heten!

I sommerværet så frister det å gå tur med sine firbente, men visste du at hunden din kan brenne seg på den varme asfalten? Spesielt i de varmeste sommerdagene, går det ikke lang tid før hunden brenner seg. Poteskader er svært ubehagelig for hunden din, spesielt om den løper mye. Hunder mister deler av huden på poten slik at det oppstår blemmer som følge av brannskaden, sier veterinær Monica Heggelund. Dette behandles med smertestillende og bandasje siden det kan bli betent sier hun videre. Heggelund nevner at det er en fin huskeregel å ha med seg når man skal på tur, at ny og mørk asfalt gir flere skader enn grå asfalt. Dessuten så har noen hunder tynnere hud på poten enn hunder som løper mye, sier Heggelund.

En hund som nyter utsikten.

Sokker er foreløpig ikke riktige klær til hunden om sommeren, sier Heggelund. Hos trendy.no kan du finne flotte klær til deg selv og trendy utemøbler som er komfortabelt for både deg og dine firbente i sommervarmen. Det anbefales å gå tur med hunden tidligere på dagen og senere på kvelden. Midt på dagen er ikke til å anbefales, i tillegg er det en fordel å unngå asfalten, sier Heggelund. Noe du kan gjøre for å sjekke om det er for varmt for hunden å gå tur, kan du kjenne på bakken med hånden. Brenner du deg på 5 sekunder er det for varmt for hunden å gå tur. Det er viktig å skjerme dyra for varmen ved noen enkle tiltak for å unngå heteslag, sier Heggelund. Det er flere hunder som har vært inne hos dyrlege på grunn av varmen etter at de enten har vært i en varm bil eller ute i varmen hvor noen hunder har død av varmen, sier hun videre. Hunderaser som har korte snuter er mer utsatt enn andre raser på grunn av pustevansker, sier hun.

Ha vann tilgjengelig!

Eier og hund på tur.

Siden hunder kan brenne seg på asfalten i denne sommervarmen er det viktig å unngå tur på asfalt midt på dagen. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre opplevelsen av sommeren mer komfortabel for kjæledyr. Gå tur på morgningen eller sent på kvelden. Liker hunden å være ute, er det viktig å ha masse vann tilgjengelig i nærheten og ikke minst minne hunden på å drikke. Et godt alternativ er også å sette opp en vifte på de varmeste dagene og husk å aldri la hunden være igjen i bilen om sommeren, sier Heggelund. Dyrehelseguiden rammer opp alt man bør huske på for dyrets beste. Skulle du se en hund i bilen under sommervarmen, bør du finne eieren. Finner du ikke eieren så ringer du politiet og knuser ruten for å få hunden trygt ut. Du straffes ikke for å knuse ruten og har heller ikke ansvar for erstatning av knust rute. Hunden bør bli nedkjølt med en gang og gi nok væske. Deretter bør du få hunden til nærmeste veterinær for nærmere undersøkelse, siden hunden kan være rammet av heteslag.